Satellietnieuws

 
 

 

 

 
 
CanalDigitaal registeren vanuit het buitenland
 

Sinds deze maand is mogelijk om met een buitenlands adres een CanalDigitaal abonnement af te sluiten. Klanten die permanent in het buitenland wonen of een vakantiehuis in het buitenland hebben kunt u nu ook op een buitenlands adres registeren. De functie is inmiddels toegevoegd aan de dealerportal. 

Daarnaast is het voor uw klanten nu ook mogelijk om hun adres te wijzigen naar een buitenlands adres via Mijn CanalDigitaal.

 


Zenderwijzigingen juli: Mezzo en Motors TV in HD, Eurosport 2 in SD

Vanaf 1 juli zijn de zenders Mezzo (te zien vanaf FamilieHD) en Motors TV (te zien vanaf EntertainmentHD) in HD te zien. De SD-versies van deze zenders zijn niet meer beschikbaar.

Ook is er een beveiliging op Mezzo HD en Motors TV HD geactiveerd, waardoor beide zenders vanaf 1 juli alleen nog met een Philips-/M7-satellietontvanger en het nieuwste type CI-module met het witte etiket te bekijken zijn. Uitgave Film1Sport1-gids stopt deze zomer

Mezzo HD en Motors TV HD kunt u vanaf 1 juli alleen nog bekijken met:

 • Philips DSR7121
 • Philips/M7 DSR7141
 • Philips DSR8121
 • Philips/M7 DSR8141
 • M7 SAT801
 • CI-module met het witte etiket

 

Eurosport 2 HD Internationaal wordt Eurosport 2 SD Benelux
 

De zender Eurosport 2 HD Internationaal is gewijzigd in Eurosport 2 Benelux SD. Op deze zender is dan de programmering te zien, die is gericht op de Benelux (met onder andere de MotoGP-wedstrijden).

 

MotoGP niet meer beschikbaar
 
Zenderwijzigingen Nieuwe zenderlijsten beschikbaar

Met de bovengenoemde zenderwijzigingen zijn er ook weer nieuwe zenderlijsten beschikbaar. Zoals u weet laden de ontvangers van de merken M7, Philips en een groot aantal andere ontvangers de nieuwe zenderlijsten automatisch in zodra de ontvanger wordt aangezet.
 
 
Nieuwe lijst met geteste tv's voor gebruik met CanalDigitaal CI-module
 

Steeds meer mensen maken gebruik van een televisie met een ingebouwde ontvanger. Met behulp van een CI-module kunt u uw smartcard in deze tv’s gebruiken. Heel handig omdat u geen losse ontvanger meer nodig heeft. CanalDigitaal tekst veel tv’s voor het gebruik met een CI-module waardoor u weer zeker bent dat deze tv’s goed werken met onze CI-modules en smartcards. Deze maand heeft CanalDigitaal het aantal geteste tv’s voor het gebruik met een CI-module uitgebreid. Inmiddels is er een ruim aanbod tv’s beschikbaar die voldoen aan onze hoge eisen. 

Zijn de tv’s goedgekeurd dan kunt u het volgende verwachten:

 • Inclusief Fastscan-functionaliteit: hiermee laadt u eenvoudig de CanalDigitaal-zenderlijst in.
 • Ondersteuning van de EPG (Electronische Programmagids).
 • Met Nederlandstalige handleiding én Nederlandstalige menusoftware.
 • Werken goed met een Duo-LNB, zodat u de satellieten ASTRA 19,2 en ASTRA 23,5 gelijktijdig kunt ontvangen.
 • Ondersteuning door de fabrikant.


Inmiddels zijn ook de Samsung modellen van 2015 toegevoegd.


Er zijn geen producten in deze categorie.