Vandaag zou ik 5 populaire feestelijke gerechten in Azië in 2022 willen aanbevelen. Laten we samen eens kijken ~
NO.1 Olivier salade, Russisch
In de hoofden van de Russen zal de traditionele en klassieke nieuwjaarsmaaltijd, “Olivier Salad”, altijd het midden van de nieuwjaarstafel innemen. stand is onmisbaar.
Volgens de legende is deze salade, uitgevonden door een Franse chef-kok genaamd Olivier, een mengsel van gehakte hardgekookte eieren, worst, aardappelen, erwten en komkommers, gekruid met mayonaise, eenvoudig en heerlijk.
Dit meest traditionele nieuwjaarsgerecht is zo populair dat elk huishouden in Rusland zijn eigen unieke Olivier-saladerecept heeft.
NO.2 Appam, India
India zal vasten van de vroege ochtend tot middernacht op de eerste dag van het nieuwe jaar, en zal vasten van de vroege ochtend van de eerste dag van het nieuwe jaar tot middernacht, en zal dan beginnen te genieten van het reüniediner, meestal door “appam” te eten. ” momenteel.
“Appam” is een huisgemaakt dessert. De belangrijkste grondstoffen zijn meel, cacao, melk en palmhars. Het kan worden genoten met melk, hete en zure mangosoep, currybouillon, enz. Er kan worden gezegd dat het alle vijf smaken.
Indiërs geloven dat de eerste maaltijd van het nieuwe jaar is om zichzelf eraan te herinneren dat het leven in het nieuwe jaar gecompliceerd en gemengd zal zijn, dus houd een optimistische houding aan en kijk naar alles wat er gaat gebeuren.
NO.3 Yusheng, Singapore & Maleisië
“Laoyusheng” is een traditioneel nieuwjaarsgebruik in Singapore en Maleisië en andere plaatsen, en het is ook een traditioneel gerecht.
Op oudejaarsavond zit het gezin rond de eettafel en serveert een verscheidenheid aan sashimi, die elk jaar symbool staat voor het overschot, en kleurrijke geraspte groenten, waaronder geraspte sla, selderij en wortel.
Daarnaast zijn er kumquat-sap, dat geluk symboliseert, peperpoeder, dat rijkdom en rijkdom symboliseert, pindaolie, dat veel winst vertegenwoordigt, pindapoeder, dat een gouden huis vertegenwoordigt, en sesam, dat voorspoed in het bedrijfsleven symboliseert.
Als alle ingrediënten klaar zijn, zal de familie samen het heerlijke eten optillen en zegeningen zeggen zoals “Pak het op, pak het op, pak het op en geniet ervan”. Visfilets en bijgerechten worden hoog gegeten en symboliseren een goede gezondheid en voorspoed in het nieuwe jaar.
NO.4 Banh Chung, Vietnam
Het traditionele eten voor Chinees Nieuwjaar in Vietnam is “Nian Zong”, maar de vorm is heel anders dan de traditionele driehoekige rijstbol.
De vullingen van Vietnamese rijstknoedels zijn zout, en er moet buikspek met buikspek zijn, meestal kleefrijst, mungbonen en varkensvleesvullingen, die op volgorde in de gevouwen hiji-bladeren worden geplaatst en vervolgens tot een vierkant worden gevormd met een vorm en gestoomd, goed gekookt.
Er is rijst en vlees, dus veel eten en kleding. Het nieuwe jaar verloopt soepel en hoe groter de dumplings, hoe beter.
Door het warme en vochtige klimaat in Vietnam is deze Vietnamese rijstbol bijna een maand houdbaar op kamertemperatuur en wordt daarom ook beschouwd als een belangrijk gerecht tijdens het Chinese Nieuwjaar.
NO.5 Sobanoedels, Japan
Traditionele Japanse families eten op oudejaarsavond “boekweitnoedels” om afscheid te nemen van het afgelopen jaar en het nieuwe jaar te verwelkomen. Deze traditie gaat terug tot de Kamakura-periode.
Tegen het midden van de Edo-periode was het eten van nieuwjaarssoba een vaste gewoonte geworden, en de meeste Japanners hebben tot nu toe nog steeds de gewoonte om nieuwjaarssoba te eten.
Soba betekent “een jaar lang” in het Japans. Soba-noedels zijn gemakkelijker te bijten en symboliseren “pech snijden”. Bovendien wordt de langwerpige vorm ook beschouwd als een symbool van een lang leven en welvaart.
Daarnaast verwelkomt Japan het nieuwe jaar met een verscheidenheid aan exquise Japanse gerechten. Bijvoorbeeld: rijstwafels stampen, en het gebruik van verse ingrediënten voor speciale maaltijden en exquise gerechten, elk gerecht heeft een symbolische betekenis.